Synology je predstavil DS416 in DS216play
 

 
Podjetje Synology Inc. je predstavilo DiskStation DS416 in DS216play, strežnika NAS, ki sta zasnovana za optimizirano opravljanje nalog. Medtem ko je DS416 opremljen z zmogljivim orodjem za strojno kodiranje, lahko DS216play transkodira 4K video v realnem času.  
»Synology si prizadeva zagotavljati rešitve za hrambo podatkov z visoko vrednostjo domačim in poslovnim uporabnikom. DS416 je zasnovan za zagotavljanje celovite NAS strežniške rešitve, optimizirane za kodiranje in predstavlja cenovno dostopno rešitev za prenos občutljivih podatkov. DS216play pa je, po zaslugi zmogljivega 4K transkodiranja, zmogljiv strežnik NAS za domače uporabnike,« je izjavil Jonathan Wang, produktni vodja pri Synology Inc. 
DS416, zmogljiv strežnik NAS z bogatim naborom lastnosti, optimiziran za podjetja in domače uporabnike
DS416 zadovoljuje naraščajoče potrebe po učinkoviti kodirani hrambi podatkov, zato je idealna izbira za mala in srednje velika podjetja ter domače uporabnike, ki iščejo velik hrambeni prostor, ne da bi pri tem preveč obremenili svoj proračun, namenjen IT. Opremljen je z zmogljivim 1,4 GHz dvojedrnim procesorjem z vgrajenim strojnim kodiranjem, 1 GB RAM-a in dvema mrežnima vhodoma. DS416 zmore hitrosti prenosa podatkov do 221,05 MB/sek pri branju v RAID 5 konfiguraciji v okolju Windows in preko 139,51 MB/sek pri zapisovanju. Hitrost prenosa kodiranih podatkov je do 146,5 MB/sek pri branju in 65,85 MB/sek pri zapisovanju.
Za bolj priročno izdelavo varnostnih kopij in prenos podatkov je DS416 opremljen s tremi vhodi USB 3.0. Eden od njih je nameščen na sprednjem delu naprave, kar zagotavja uporabnikom hiter dostop do podatkov. Reže za diske so opremljene s Synologyjevim dizajnom namestitve diskov brez uporabe orodja in jih je mogoče pretikati med delovanjem. Redundančni sistem mrežnih vhodov, ventilatorjev in diskovja še dodatno zagotavljajo superioren čas delovanja sistema in boljšo zanesljivost naprave.
DS216play, zmogljiv strežnik NAS, optimiziran za multimedijo in pripravljen za 4K UHD kodiranje 
DS216play odlikujejo zmogljivosti 1080p H.264 in 4K H.265 Ultra HD video transkodiranja v realnem času, kar zagotavlja uporabnikom predvajanje 4K digitalnih TV oddaj in filmov na digitalne medijske predvajalnike, mobilne naprave in računalnike, ne da bi pri tem morali namestiti dodatni video predvajalnik.
Opremljen z dvojedrnim 1,5 GHz procesorjem in 1 GB RAM-a, prinaša DS216play povprečne hitrosti prenosa podatkov 107 MB/sek pri branju in 91 MB/sek  pri zapisovanju v RAID1 konfiguraciji v okolju Windows. Vgrajena enota za računanje operacij s plavajočo vejico še dodatno izboljšuje uporabniško izkušnjo predvajanja multimedijskih vsebin in izdelave predoglednih slik. DS216play je zasnovan energetsko varčno in porabi le 15 vatov v času delovanja in 6,8 med mirovanjem diskov.
DS416 in DS216play poganja operacijski sistem DiskStation Manager (DSM), ki je opremljen z elegantnim vmesnikom, optimiziranim za večopravilnost in prinaša širok nabor aplikacij za izboljšanje produktivnosti uporabnikov in poenostavitev opravil. 
Synology je bil dve leti zapored izbran za zmagovalca na natečaju "PC Mag Business Choice Award winner", na katerem je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.
Za več informacij o DS416 obiščite https://www.synology.com/products/DS416.
Za več informacij o DS216play obiščite https://www.synology.com/products/DS216play.
Za več informacij o DS715 obiščite https://www.synology.com/products/DS715.

 
Nova Synology DiskStation DS215+ in DS715
 
Izjemna hitrost z odličnimi zmogljivostmi
 
Synology je predstavil nova modela DiskStation DS715 in DS215+. Oba nudita prostor za dva diska. DS715 je nadgradljiv strežnik NAS, ki je opremljen s 4-jedrnim procesorjem, medtem ko DS215+ poganja 2-jedrni. Strežnika sta zasnovana tako, da ponujata celovito rešitev NAS v kompaktni obliki. Strojni način enkripcije bo v veliko pomoč malim in srednje velikim podjetjem, ki potrebujejo varno hrambo, zaščito in deljenje podatkov. 
 
»Delovne skupine v manjših podjetjih imajo vedno večje potrebe, zato jim omogočamo zanesljivo in zmogljivo rešitev za hrambo, ki bo hkrati  kar najmanj bremenila njihove proračune. DS715 in DS215+ prinašata zmogljivost, zanesljivost in kodiranje podatkov za ugodno ceno,« je dejal Chad Chiang, produktni vodja v podjetju Synology Inc.
 
Z 1,4 GHz 4-jedrnim procesorjem in 2 GB spomina, DS715 prinaša velike hitrosti prenosa z več kot 216 MB/s branja in 142 MB/s zapisovanja podatkov z možnostjo Link Aggregation. Branje kodiranih podatkov, po zaslugi strojnega načina enkripcije, poteka s hitrostjo 205 MB/s. 
 
DS215+ poganja 1,4 GHz dvojedrni procesor z možnostjo Link Aggregation. Tako dosega hitrosti branja do 210 MB/sek oziroma do 140 MB/sek pri pisanju ob uporabi RAID 1 konfiguracije v okolju Windows. Strojni način enkripcije zagotavlja hiter prenos kodiranih podatkov, ki dosega hitrosti branja do 145 MB/sek.
 
DS715 podpira način Synology High Availability, omogoča redundančni način v primeru nepričakovanih napak omrežja in, za kar največjo možno zanesljivost sistema, zagotavlja neopazen prehod med strežniki v gruči. V vlogi robustnega strežnika NVR, ki podpira nadzorno postajo, DS715 zagotavlja centralizirano podporo za nadzor in upravljanje do 30 IP kamer (900 FPS @ 720p). Z rastjo poslovanja je mogoče strežnik sproti nadgrajevati, z razširitveno enoto DX513 ga je možno nadgraditi na do 7 diskov. 
 
DS215+ je zasnovan za neprekinjeno delovanje. Namestitev diskov je preprosta, delovanje sistema pa zanesljivo, saj je vstavljanje diskov izvedljivo brez uporabe orodja, nudi podporo za pretikanje diskov med delovanjem, opremljen pa je z dvema gigabitnima mrežnima priključkoma s podporo za neprekinjeno delovanje. Za hitrejše delovanje sistema in razširitev možnosti z zunanjimi enotami za hrambo, je opremljen tudi z dvema vhodoma USB 3.0 in enim eSATA.
 
DS715 in DS215+ poganja DiskStation Manager (DSM) 5.2, najbolj napreden in intuitiven operacijski system, ki deluje na osnovi spletnega vmesnika; prinaša širok nabor aplikacij, ki omogočajo lažje in bolj produktivno delo. Synology je zmagal na natečaju "PC Mag Business Choice Award", saj je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.
 
Za več informacij o DS215+ obiščite https://www.synology.com/products/DS215+
Za več informacij o DS715 obiščite https://www.synology.com/products/DS715.

 
 
Synology je predstavil DSM 5.2 tudi za serijo 10

DSM 5.2 prinaša nove lastnosti, kot so:
 Hitrejšo in bolj prilagodljivo sinhronizacijo v oblaku s kodiranjem: Synologyjeva popularna rešitev za sinhronizacijo Cloud Station prinaša lepšo in bolj prilagodljivo izkušnjo, vključno z zmožnostjo prilagoditve maksimalnega števila verzij datotek v skupni mapi. Sistemski meni je v celoti prenovljen, izboljšane pa so tudi zmogljivosti, ki zahtevajo manj sistemskih virov za svoje delovanje. Poleg tega je sinhronizacija datotek med napravo DiskStation in javnimi shrambami v oblaku preprosta kot še nikoli; Za večjo prilagodljivost, Cloud Sync uporabnikom omogoča izbiro dvosmerne ali enosmerne sinhronizacije, kodiranje pred prenosom v javne storitve v oblaku in izbiro med več ponudniki, vključno z Amazon S3, regionalnimi storitvami (SFR, hicloud, Megafon Disk, Yandex Disk) ali spletnimi hrambami WebDAV.
 Kodiranje AppArmor in SMB3 izboljšuje varnost: S podporo za profile programov AppArmor varuje pred potencialnimi varnostnimi grožnjami. Integracija s kodiranjem SMB3 omogoča napravi DiskStation varen prenos datotek v okolju Windows 8, Windows Server 2012 ali novejših in s tem zmanjšuje možnosti nepooblaščenega dostopa do dokumentov med prenosom znotraj omrežja.
 Podpora za Adaptive Load Balancing (ALB) omogoča Link Aggregation in nadomestni način delovanja brez dragega mrežnega stikala: Večjim uporabnikom in administratorjem sistemov bo življenje močno olajšano, saj DSM 5.2 omogoča več načinov Link Aggregation: ALB, Active-standby, 802.3ad dynamic in Balanced XOR. ALB omogoča uporabnikom doseganje večjega pretoka in nadomestni način delovanja brez uporabe strežniškega mrežnega stikala.
 Upravljanje dela in zasebnih opravil z izboljšano rešitvijo Note Station: Nova Synology Web Clipper razširitev za Chrome omogoča uporabnikom hiter in preprost način shranjevanja spletnih vsebin v program Note Station za kasnejšo uporabo. Obširen nabor lastnosti upravljalnika nalog omogoča organizacijo opravil glede na različne zapiske, prioritete in roke. Možnosti uvažanja in izvažanja dodatno poenostavljajo prenašanje zapiskov iz ene naprave DiskStation v drugo.
 Nove možnosti s strežnikom SSO in Docker rešitvami: Strežnik SSO spreminja DiskStation v strežnik z enotno prijavo, avtentikacijo prenaša v različne storitve operacijskega sistema DSM. Poleg tega je na izbranih modelih na voljo zbirna programska rešitev Docker, ki omogoča namestitev več programov, kot so na primer Redmine, GitLab in LXQT.

V DSM 5.2 je na voljo še veliko več uporabnih rešitev, na primer obnavljanje posameznih datotek, možnost Smart Recycle za varnostne kopije, podpora za brskanje in upravljanje datotek, ki so shranjene v javnih oblakih z rešitvijo File Station in podpora za Chromecast za DS Photo.
 
Namestitev za "telebane"

DiskStation DS1513+ je prvi model v družini NAS strežnikov Synology, ki ne potrebuje več namestitvenih diskov in polno izkorišča storitev Web Assistant. Uporabnik  bo, po priključitvi strežnika NAS v svoje omrežje, v svoj iskalnik vnesel spletni naslov find.synology.com, kjer ga bo preprost vmesnik vodil po nastavitvah. Vkolikor uporabnik ne bo imel dostopa do spleta, lahko vnese naslov http://diskstation:5000 in sledi navodilom za namestitev operacijskega sistema DSM z vgrajenega flash ROM-a.
Več o tem:
http://blog.synology.com/blog/?p=1471